Baletna predstava v Ljubljani

V petek, 14. junija 2024, si je ob 19.30 naš Starejši godalni orkester ogledal baletno predstavo Trnuljčica v SNG Opera in balet Ljubljana.
Da so se imeli čudovito, dokazujejo fotografija in vtisi mladih glasbenikov, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju.
Hvala, SNG Opera in balet Ljubljana, za možnost te dragocene izkušnje!
“V petek, 14.6 2024, smo se z glasbeno šolo odpravili na ogled baletne predstave Trnuljčica.
V Ljubljano smo z avtobusom prispeli približno eno uro pred začetkom predstave, zato smo imeli tudi nekaj prostega časa za sladoled.
Balet se nama je zdel zelo zanimiv in niti malo dolgočasen. Plesalo je veliko dobrih baletnikov, imeli so čudovite kostume. Najbolj nama je bila všeč vloga princese Aurore. Balet je potekal v dveh dejanjih in med drugim dejanjem sva bili že nekoliko utrujeni, a sva vseeno budno spremljali predstavo. Po koncu baleta smo se še vsi skupaj fotografirali pred Opero in se nato kar hitro odpravili proti Ajdovščini.
Midve sva v baletu in nasploh celem dnevu zelo uživali in bi ta dan z veseljem še kdaj ponovili.”
Kasia in Sofia, violinistki
“Na balet Trnuljčica sem bila povabljena, ker sem na novoletnem nastopu glasbene šole nastopila z godalnim orkestrom v vlogi flavtistke.
Na baletni predstavi sem bila prvič in bila mi je zelo všeč. Najbolj zanimivo se mi je zdelo to, da so plesalci celotno predstavo pripovedovali le z gibi in mimiko, gledalci pa smo, kljub nebesednemu pripovedovanju zgodbe, točno vedeli, kateri del v zgodbi nam tisti trenutek na odru prikazujejo.
Najbolj všeč mi je bila plesalka Nina Noč v glavni vlogi princese Aurore, ki je mene, mislim pa da tudi ostale gledalce, očarala  z elegantnimi gibi in očarljivim plesom.”
Rebeka, flavtistka
“S strani Glasbene šole Ajdovščina sem, zaradi sodelovanja s starejšim godalnim orkestrom na novoletnem koncertu, bila povabljena na ogled baletne predstave Trnuljčica v Sng Opera in balet Ljubljana. Predstava je bila čudovita in sem zelo uživala. Bilo je neverjetno, kako so baletniki skozi ples prikazovali zgodbo, izgledalo je tako lahkotno in pravljično. Baletno predstavo sem si ogledala prvič in zagotovo ne zadnjič. Hvala za čudovit večer.”
Gaja, flavtistka

“V petek smo se imeli že ob pristopu na avtobus lepo, ker smo tam srečali nekaj starih prijateljev. Na poti v Ljubljano smo se pogovarjali in se imeli lepo. V Ljubljano smo prišli nepričakovano hitro, saj smo mislili, da bodo na avtocesti zastoji. Ko smo prišli pred Opero, nam je Polona povedala nekaj stvari glede pavze, ki smo jo imeli kasneje. Po pavzi smo si razdelili karte in imeli čas, da smo malo pokramljali. Ko smo prišli v dvorano, nas je Polona peljala pogledat orkestrsko luknjo pod odrom, iz katere je bilo že slišati pikolo in druge orkestraše, kako se uigravajo. Predstava se je začela in postajalo je vedno bolj zanimivo. Med predstavo je bila ena pavza, med katero smo se lahko pogovorili in šli na toaleto. Po drugem delu predstave smo ploskali skoraj pet minut, kar je baletnike navdušilo, saj so se nam priklonili trikrat, kar se mi je v življenju prvič zgodilo. Po predstavi smo naredili skupinsko sliko in šli na naš avtobus. Na avtobusu so nekateri spali, nekateri so se pogovarjali, jaz sem pa s prijatelji igral družabne igre. Poloni bi se rad zahvalil za lep enkraten dogodek.”
Aleksej, violinist

Starejši godalni orkester GŠ Vinka Vodopivca Ajdovščina

na obisku baletne predstave v Ljubljani